F.C. Suomi - Koti - Huuhkajien Uutiset, huuhkajien pelitiedot ja huuhkajien em karsinta ohjelma F.C. Suomi - Koti - Huuhkajien Uutiset, huuhkajien pelitiedot ja huuhkajien em karsinta ohjelma Huuhkajien Joukkue - suomen jalkapallomaajoukkuen kokoonpano Huuhkajien OtteluRaporttit Huuhkajien Rankings - Suomen jalkapallo maajoukkuen FIFA rankings, nykyinen ja historialisen FC Suomi - Meistä

Rivelution jatkaa

Suomi 3-0 Viro


Torstai-iltana Markku Kanervan Huuhkajat pelasivat 90 minuuttia heikompaa vastustajaa vastaan ja käsittelivät Viroa ammattimaisesti ja yleisöä lämmittäen marraskuun kylmässä ilmassa. Pyry Soiri loisti taas mutta Huuhkajien toinen hallitseva laitahyökkääjä, Robin Lod, varasti shown.


Kanerva aloitti 4-4-2 systeemillä, Pukki ja Pohjanpalo aloittivat ylhäällä, keskikentällä Glen Kamara teki hänen debyyttinsä Rasmus Schüllerin rinnalla. Jesse Joronen aloitti tolppien välissä ja takalinja oli hyvin vahva. Granlund, Arajuuri, Ojala ja Moisander olivat myös aloituskokoonpanossa Kroatiaa vastaan kuukausi sitten. Viro aloitti viiden miehen puolustuksella ja lähetti FC Lahden Henri Anierin yksin ylös taistelemaan. Ottelun avauksessa Suomi hyökkäsi reilusti, ensin Juhani Ojala puski suoraan Mihkel Aksalun hanskoihin kulmapotkun keskityksestä 8. minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin Teemu Pukki eteni boksiin ja kiersi vedon Aksalun ohi, pari milliä takatolpan väärälle puolelle. Viro vastasi prässillä, Kamara ja Schüller olivat jopa vähän ahtaalla keskikentällä. Anier ja KuPSin Ats Purje aiheuttivat ongelmia laatikon ympärillä mutta Jesse Jorosen taidot jäivät testaamatta.


26. minuutilla Rasmus Schüller lähetti Pyry Soirille vasemmalle laidalle pitkäsyötön ja Soiri sai Sogndalin Taijo Tenisten vastaansa. Soiri pyrähti Tenisten ohi mutta kääntyi kulmaan, tiukasta nurkasta Soiri pyörähteli Tenisten ohi ja boksin sivurajasta ampui tarkasti Aksalun ohi takakulmaan. Veto yllätti kaikki ja toi Suomelle johtoaseman. Minuuttia myöhemmin Soiri oli taas mukana, kun Huuhkajat iskivät uudelleen. Joona Tamm kaatoi Joel Pohjanpalon 20 metriä maalista, mutta norjalainen tuomari Ola Nielsen antoi pallon jatkaa. Glen Kamara syötti laidalle jossa Soiri kääntyi sisäänpäin ja tarkasti syötti Robin Lodille, Lod iski ensikosketuksella ja pallo lensi alakulmaan. Suomi tuplasti johtoasemansa 2-0 lukemiin. Juuri ennen puoliaikaa Suomi nosti paineita, ensin Teemu Pukin kautta joka juoksi Viron takalinjan taakse mutta ei toimittanut oikeaa syöttöä edelleen. Minuuttia myöhemmin Robin Lod antoi läpisyötön ja Jolle eteni ennen ampumista alakulmaan, Aksalu reagoi hyvin ja torjui jaloilla.


Puoliaikana Kanerva teki neljä vaihtoa, Paulus Arajuuri, Niklas Moisander, Rasmus Schüller ja Teemu Pukki lähtivät ja Joona Toivio, Juha Pirinen, Thomas Lam ja Fredrik Jensen astuivat kentälle. Heti toisen puoliajan alussa Suomi hyökkäsi taas reilusti ja pian ottelu oli olennaisesti ohi. Joel Pohjanpalo, joka otti kapteeninnauhan Moisanderin lähdön jälkeen, syötti Robin Lodille. Lod eteni hyvin boksiin ja syötti Jensenille, Tamm katkaisi syötön mutta pallo laskeutui Robin Lodin jaloille, Panathinaikoksen mies viimeisteli hyvin pari metriä maalista. Viro jäi shokkitilaan ja kamppaili rakentaakseen hyökkäyspeliä. Thomas Lam iski hieman maalin yli 25 metristä hienolla kaukolaukauksella, sitten Albin Granlund keskitti mainiosti ja Joel Pohjanpalo iski sivuverkkoon pienen laatikon sisäpuolelta. Juuri ennen 60. minuuttia Lodin keskitys kulmapotkulta saapui Juha Piriselle ja HJK:n laitapakki pisti pallon Aksalun sormipäihin, Fredrik Jensen puski torjutun ponnahduksen ylärimaan. Tunnin jälkeen Jasse Tuominen korvasi Pyry Soirin, nuori Huuhkaja on tehnyt kaksi maalia ja kaksi syöttöä viimeisessä kolmessa ottelussa.


Glen Kamaran virheestä Ats Purje sai pallon vapaasti puolustuslinjan taakse, mutta Jesse Joronen torjui hyvin KuPSin miehen. Viron seuraavasta kulmapotkusta Suomi lähti vastahyökkäykseen. Jasse Tuominen meni yksi-vastaan-yksi tilanteeseen mutta hänen veto oli liian heikko ja Aksalu torjui. 79. minuutilla Simon Skrabb korvasi Robin Lodin, ja Suomen pelityyli hidastui, kaikki pelaajat olivat vähän vakuuttuneita että tehtävä oli hoidettu ennenaikaisesti. Viimeisellä vihellyksellä Telia Areenan pieni yleisö huusi, ensimmäistä kertaa neljään vuoteen Suomi pelasi ottelun, joka oli täysin hallinnassa alusta loppuun.


Vuosi sitten Hans Backe oli juuri lähdössä ja Huuhkajat olivat pelanneet 12 kuukautta ilman voittoa hänen johdolla. Samanaikaisesti Markku Kanerva oli nimetty päävalmentajaksi ja monet onnettomat fanit valittivat, että Kanerva oli tunkkainen tai varovainen valinta. Nyt Huuhkajat ovat olleet voittamattomia viimeisessä viidessä ottelussa. 11 ottelussa Kanerva on tehnyt neljä voittoa, neljä tasapeliä ja kolme tappiota. Rivelution alkoi Marokkoa vastaan tammikuussa, ja kun tarkastellaan joukkueen tämänhetkistä tilaa, kuusi ”isoa nimeä” eivät päässeet tänä iltana mukaan ja voitto tuli helposti. Lisäksi veteraanit Teemu Pukki ja Niklas Moisander näyttivät jokseenkin hatarilta. Puoliaikana heidät otettiin pois ja joukkue jatkoi hyvällä vireellä. Kanerva on orgaisoinut ryhmän hyvin, tuonut vahvan työmoraalin ja lisäännyt joukkueeseen enemmän pelaajia jotka haastavat vastustajia. Vuoden jälkeen ”Rivelution” pyörii, jatkukoon se pitkään.


Viro (k)

Ystävyysottelu


Kahden vuoden tauon jälkeen Huuhkajat palaavat pääkaupunkiin isännöimään Viroa Telia 5G Areenalla.  Revanssi mielessä, viimeisestä ottelusta joka Viro voitti 2-0 Turussa, molemmilla joukkueilla on mahdollisuus päättää vuosi nousukauteen. Avauspotku tapahtuu kello 19:00.


Joukkue: Kutsulistan perusteella voidaan arvata, että Markku Kanervalla ei ole tarkoitusta kokeilla uutta. Loukkaantumisien vuoksi Kanervalla oli mahdollisuutta tuoda kolmea tai neljää uutta kasvoa, vaan joukkue on täysin sama kuin Turkkia vastaan. Tim Sparv, Perparim Hetemaj, Jere Uronen, Alex Ring, Jukka Raitala ja Eero Markkanen eivät osallistu. Takalinja on hyvässä vireessä, Granlund, Arajuuri, Ojala ja Moisander vasempana laitapakkina ovat kaikki pelanneet hyvin ja ovat luultavasti aloituskokoonpanossa. Keskikentältä puuttuu hieman kokemusta, Kanerva on antanut vihjeitä että Glen Kamara korvaa täysin Tim Sparvin paikan, ja Kanerva tykkää Rasmus Schüllerin energiasta puolustuksen edessä. Ylhäällä on kiinnostavaa seurattavaa, Pukki on pelissä mukana mutta Tanskassa maalipörssi on melko tyhjä, Pohjanpalo tekee maaleja kun hänelle annetaan minuutteja, mutta niitä on ollut vain 90 viimeisten kahden kuukauden aikana. Stadiin paluussa Kanerva luultavasti käyttää 4-4-2 systeemiä. Huuhkajien on pakko pitää yllä tempoa ja taistohalua, joita nähtiin Turkin ottelussa, sillä tavalla Viro palaa veneelle hiljaisena.


Vastustaja: Entinen KTP keskikenttämies Martin Reim on nyt Viron päävalmentaja ja hän on kutsunut 20 pelaajaa joukkueeseen, mutta moni kokenut pelaajia jäi kutsumatta. Liverpoolin Ragnar Klavan, Honefossin Aleksandr Dmitrijev ja Piast Gliwicen Konstantin Vassiljev eivät saaneet kutsua, ja Bohemiansin Siim Luts joutui pois joukosta. Naapurilla on yli puolet joukkueesta pelaajia, jotka pelaavat tällä hetkellä Suomen tai Viron liigoissa. Tuttuja kasvoja joukkueessa ovat FC Lahden Henri Anier, KuPSin Ats Purje, PS Kemin Sergei Mosnikov ja veskarit Mihkel Aksalu SJK:sta ja Marko Merits VPS:lta. Viro on pakannut puolustajia hirveästi, odotettavissa on Viron bussia ja vastahyökkäyksiä. Sergei Zenjov on Viron suurin uhka ja Ats Purjella on tapana tehdä maaleja Suomea vastaan.


Edelliset: Viron voitto kaksi vuotta sitten oli huono hetki Huuhkajien historiassa ja se oli Mixu Paatelaiselle hälytys joka jäi huomiotta.


P: 31, V: 15, T: 9, H: 7, TM: 71, PM: 40


Tuomari: Ola Hobber Nilsen (Norja) – kokematon tuomari täällä tasolla. Hänen kokemuksensa tulee Norjan pääsarjasta ja parista lohkopelistä Euroopa liigassa. Hän ei tykkää punakortista juurikaan, kolmen viimeisen ottelun aikana viimeisestä 50:stä kaikki ovat olleet ”tupla-keltaisia” päätöksiä.


Lähetys: Suoraana Elisa Viihdeella tai Fanseat.com klo 18.25.The Rivelution rolls on

Finland 3-0 Estonia


On Tuesday night the Huuhkajat played 90 minutes against a weaker opponent and professionally swept Estonia aside providing much needed warmth in Helsinki's chilly November air. Pyry Soiri shone once again but it was our other dominant winger, Robin Lod, who stole the show.


Kanerva started with a 4-4-2, Pukki and Pohjanpalo up top Glen Kamara debuting in midfield alongside Rasmus Schüller, the back four of Granlund, Ojala, Arajuuri and Moisander protecting Jesse Joronen between the sticks. Estonia started out with a 5 man defence and left FC Lahti forward Henri Anier up front on his own. Finland started on the front foot, attacking from the kick off. Th first clear chance came on 8 minutes as Ojala headed straight at SJK's Mihkel Aksalu from a Robin Lod corner. Minutes later Pukki was sent scampering into the box, he cut back and curled a shot just inches past the far post. The neighbors responded by trying to crowd out the middle and for a while Glen Kamara and Rasmus Schüller took some sustained pressure. Anier and KuPS's Ats Purje started causing some problems in the final third though Joronen remained untested.  


On 26 minutes Schüller sent Pyry Soiri racing down the left flank with a long ball from deep inside the Finland half. Soiri outpaced Sogndal defender Taijo Teniste but headed into the corner. From that right spot and seemingly with nowhere to go Soiri turned his marker inside out tee'ed himself up on the edge of the box and curled a beauty of a shot around Aksalu and into the bottom corner. A moment of real quality that took everyone by surprise and Finland into the lead. Minutes later Soiri was involved as Finland struck again. Joel Pohjanpalo was fouled 20 yards from goal by Joona Tamm, Norwegian ref Ola Nielsen let play run and Glen Kamara picked up the ball and swept it wide to Soiri. The young winger turned inside and layed the ball off to the advancing Robin Lod who smacked the ball first time into the bottom corner from the edge of the box. Two goals to the good Estonia held on for dear life as Finland upped the pressure. First Teemu Pukki raced through the Estonian defence but was unable to find the cut back for a host of players waiting in the middle. Then Lod releases Joel Pohjanpalo who made room for the shot before drilling it low. Aksalu spread and saved with his feet keeping his team in the game until half time.


During the break Kanerva made four changes Paulus Arajuuri, Niklas Moisander, Rasmus Schüller and Pukki all made way, Jonona Toivio, Juha Pirinen, Thomas Lam and Fredrik Jensen replacing them. Finland picked up where they left off and set about the visitors at every opportunity. On 53 minutes Joel Pohjanpalo sent Robin Lod away with a lovely through ball and as the Estonian defence scampered back Tamm was able to cut out a pass to the onrushing Jensen. The ball however landed straight back at Lod's feet and though at an acute angle was left with a simple finish that grab his second and Finland's third. As Estonia reeled Kanerva's side showed their teeth. First Thomas Lam curled a belter of a shot just wide from 30 yards. Then a Robin Lod corner landed eventually at Juha Pirinen's feet, the HJK full back smashed a shot that stung Aksalu's fingertips and agonizingly Jensen headed the rebound onto the crossbar. As the hour approached Pyry Soiri was replaced by Jasse Tuominen, his 2 goals and 2 assists in his last 3 games for Finland acknowledged by a suitably impressed crowd.


Glen Kamara's wayward pass allowed the visitors a sniff at goal as Purje raced into a one-on-one against Joronen. The Horsens 'keeper stayed big and parried well denying the visitors an unlikely consolation. From the resulting corner Finland counter attacked Lod released Jasse Tuominen who found himself one on one with the 'keeper. The youngster should have done better, but at least got his shot on target and forced a save. On 79 minutes Simon Skrabb replaced Robin Lod and with the players all content with the win and Estonia sitting with 10 men on their own 18 yard line, little else transpired. At the final whistle the small crowd in the Telia Arena were jubilant, having watched control the game from start to finish for the first time in four long years.


One year ago Hans Backe was heading out of the door after 12 winless months. At the same time Kanerva was being lined up and many fans voiced concerns that he was a conservative old-guard appointment. Now the Huuhkajat are unbeaten in five games and from 11 since resuming charge he's won 4 drawn 4 and lost 3. The "Rivelution" began in January against Morocco and looking at the squad today 6 big-hitters were missing but it had little affect on the team. Moreover "go to players" like Moisander and Pukki looked a bit flakey and they were pulled at half time with the team continuing to drive forward. Kanerva has brought solid organization and a work ethic through the squad and added players that can really hurt opponents. The Rivelution is rolling, long may it continue.


Estonia (h)

International friendly


After a two year break the Huuhkajat return to the capital city to host neighbours Estonia at the Telia 5G Arena. With revenge in mind, after the previous 2-0 defeat in Turku that left Mixu on his last legs, the Huuhkajat are in form, creeping up the rankings and looking to end the year on a high. Kick-off is 19:00.


Squad: The list of call-ups seems to indicate that Markku Kanerva isn't in the mood to experiment. Injuries and fitness concerns gave the manager multiple opportunities to call up some new blood, but the squad is (injuries aside) unchanged from the one that faced Turkey. Tim, Sparv, Perparim Hetemaj, Jere Uronen, Alex Ring, Jukka Raitala and Eero Markkanen are all out. The defence is looking strong Granlund, Arajuuri, Ojala and Moisander at left back are playing well for club and country and are likely to continue. There is a bit of a lack of experience in the midfield, Kanerva has been hinting Glen Kamara is the perfect replacement for Tim Sparv and has a strong affinity for Rasmus Schüller's energy in front of the back four, which would be an interesting starting combo in the middle. Up front there is an interesting choice to make, Teemu Pukki is playing but not really scoring, Joel Pohjanpalo is scoring, but not really playing, Soiri, Skrabb and Jensen have all earned a starting birth. At home, back in the capital, Kanerva is likely to revert to his preferred 4-4-2, if Huuhkajat can keep the tempo and drive we saw in the latter stages of the Turkey game, Estonia could be getting back on the boat quietly.


Opponents: Former KTP midfielder Martin Reim is now the head coach of Estonia and he has called up 20 players, with many "big hitters" sitting the one out. Liverpool's Ragnar Klavan, Honefoss' Aleksandr Dmitrijev and Piast Gliwice's Konstantin Vassijev missed out, while Bohemians Siim Luts, dropped out of the squad with fitness concerns. The neighbours' squad is more than half filled by players currently plying their trade in the Finnish or Estonian leagues. FC Lahti's Henri Anier, KuPS's Ata Purje, PS Kemi's Sergei Mosnikov and 'keeping duo Mihkel Aksalu from SJK and Marko Merits from VPS are all familiar faces. The Estonian squad is heavy on defenders, so expect a version of the Estonian bus, long balls and counter attacks. Sergei Zenjov carries the main threat from Estonia, though Ats Purje coming in from wide areas has a habit of scoring against Finland.


Previous: Estonia's previous win over Finland two years ago was a significant low in Huuhkaja history and was a wake-up call Mixu failed to heed.


P: 31, W: 15, D: 9, L: 7, GS: 71, GA: 40


Referee: Ola Hobber Nilsen (Norway) - Inexperienced at this level Nilsen has a hand full of Europa League qualifying games under his belt, but mainly whistles in his native Norway. He doesn't like red cards, much giving only 3 in his last 50 games all "double yellows".  


Broadcast: Live on Elisa Viihde or Fanseat at 18:25.