Huuhkajien OtteluRaporttit Huuhkajien Joukkue - suomen jalkapallomaajoukkuen kokoonpano Huuhkajien Rankings - Suomen jalkapallo maajoukkuen FIFA rankings, nykyinen ja historialisen Huuhkajien Ottelut - Suomen jalkapallomaajoukkuen otteluohjelma Finland 1-0 Iceland F.C. Suomi - Koti - Huuhkajien Uutiset, huuhkajien pelitiedot ja huuhkajien em karsinta ohjelma F.C. Suomi - Koti - Huuhkajien Uutiset, huuhkajien pelitiedot ja huuhkajien em karsinta ohjelma

Ring I

Suomi 1-0 Islanti


Lauantai iltana Alexander Ringin komea vapaapotkumaali oli riittävä antamaan Huuhkajille ensimmäisen kilpailukykyisen voiton kahteen vuoteen. Voitto oli myös Markku Kanervan ensimmäinen tällä työjaksolla ja ensimmäinen Tampereella yhdeksän vuoden aikana. Ratinan täysi stadionyleisö pelasi oman osansa voitossa ja heidän taistelussa vierailevia viikinkejä vastaan. Kentällä Huuhkajat tekivät jonka alueella kovasti töitä ja turhauttivat vastustajat taistelussa, joka muuttui rumaksi ja maukkaaksi kun aikaa kului.


Kuten odotettiin, Markku Kanerva aloitti 4-5-1 systeemillä, Tim Sparv kapteeninauha päällään asettui paikalleen puolustuslinjan kynnykselle, Eero Markkanen johti hyökkäyksiämme yksin. Islanti asettui 4-2-3-1 systeemiin jossa Evertonin Gylfi Sigurdssonilla oli vapaa rooli ja laitapakit oli ohjattu etenemään. Pertti Alajan muistoksi minuutin hiljaisuuden jälkeen, pilli soi ja Huuhkajat ajoivat eteenpäin. Ottelun alussa Islantia ei saanut palloa lähelle kun keskikentällä lyhyet syötöt toimivat sileästi. Seitsemännellä minuutilla Kasper Hämäläinen puski pallon keskiviivan ohi ja Perpa Hetemaj eteni maalia päin kunnes keskikentän bulldoggi Emil Hallfredsson kaatoi hänet noin 30 metriä maalilta. Nopean keskustelun jälkeen Alex Ring astui pallon ääreen ja kääri pallon yläriman kautta verkkoon ja hämmästynyt yleisö hullaantui. Isku oli huippulaadukas, Islannin veskari, Hannes Halldorssonilla ei ollut mitään mahdollisuuksia.


Islanti vastasi heti pitkäheitolla mutta tuomarin vihellys pelasti Suomen kun Ragnar Sigurdsson jätettiin yksin Hradeckyn nenän alle takatolpalla. Ottelu löysi rytmin ja joukkueet iskivät edestakaisin, Perpa Hetemaj iski kaukolaukauksen tolpan ohi kun Eero Markkanen ei halunnut ampua ja Aron Gunnarson veti hellästi hyvästä paikasta laatikon rajalla. Juhani Ojala ontui pois kentältä 33 minuutilla, Sauli Väisänen otti hänen paikkaansa. Juuri ennen puoliaikaa Alfred Finnbogason katkaisi lyhyen syötön Hradeckylta, mutta Huuhkajaveskari korjasi virheensä hienolla liukutaklauksella, joka jätti suut ammolleen vähäksi aikaa.


Toisella puoliajalla Islanti hyökkäsi, nosti painetta ja pakotti Suomea taaksepäin. Islannin laitapakit etenivät ja Huuhkajat näyttivät nyrkkeilijöiltä köysillä. Paulus Arajuuren ja Tim Sparvin molempien piti tehdä viime hetken taklaus tai blokkaus pelastaakseen Suomen verkon. Pitkillä syötöillä ja keskityksillä Islanti pommitti Huuhkajien laatikkoa mutta Arajuuri, Väisänen, Toivio ja Sparv tulivat aina palloa vastaan. Tunnin aikana Islanti teki kaksi vaihtoa, Molden hyökkääjä Bjorn Sigurdsson korvasi Hallfredssonin ja laitalinkki Rurik Gislason korvasi laitapakki Birkir Savarssonin ja muutoksien jälkeen Huuhkajat löysivät taas tilaa keskikentällä, ja uudestaan rakensivat hyökkäyspelin. Ensin Juhani Ojala puski kulmapotkukeskityksestä pallon Halldorssonin ohi alakulmaan mutta Gislason putsasi pallon pois maaliviivalta. Sitten Eero Markkanen ei osannut laittaa jalkojaan järjestykseen, kun Kappe Hämäläinen syötti hänelle pienen laatikon rajalla. Gislason lähti pari minuuttia myöhemmin aikaiseen suihkuun. Jere Uronen oli tajunnut, miten ohittaa Gislasonin ja kahdesti kiitänyt laidalle ennen, taktiseesti, kuin Nürnbergin mies kaatoi Urosen. Virheiden välissä oli vain muutama minuutti ja 75 minuutilla punakortti tuli ja Huuhkajien tehtävä muuttui helpommaksi. Suomi käytti punakortin hyväkseen ja heti Perpa Hetemaj ampui pari kertaa maalille ja kerran boksissa neljällä Huuhkajalla oli kosketus maalin edessä mutta joka mies valitsi vain syöttää edelleen, ennen kuin Markkanen iski boksin ulkopuolelta, suoraan veskarille. Gylfi Sigurdsson, jota käsiteltiin mainiosti alusta loppuun, iski vedon noin 20 metriä maalilta mutta se ei häirinnyt Hradeckya. Albin Granlund korvasi Joona Toivion, joka oli ottelun lopussa jokseenkin vaikeuksissa Birkir Bjarnassonia vastaan, ja Thomas Lam korvasi Perpa Hetemajn joka oli antanut Energizer -pupumaisen esityksen. Ottelun viimeinen maalintekopaikka tuli Markkaselle, vastahyökkäyksellä Markkanen saapui yksi-vasta-yksi tilanteeseen ja valitsi koholyönnin eikä voimakasta vetoa ja Halldorsson torjui helposti. Huuhkajat kestivät ilman vakavia tilanteita ja viimeinen vihellys Tammerkosken rannalla herätti villit juhlat.


Voitto tuli. Katsomo oli täynnä. On ollut pitkä aika, että Huuhkaja -fanit ovat voineet sanoa nämä. On hyvin mahdollista, että ne kaksi lausetta liittyvät toisiinsa. Kentällä joukkueen esitys oli hyvin samankaltaista kuin Ukrainan ottelussa, suurin ero oli yksittäisissä virheissä joita, tänään oli paljon vähemmän. Muitakin syitä iloon löytyy. Maalin lisäksi Alex Ring antoi hyvin ammattilaisen esityksen, hän on kasvanut pelaajana mittaamattomasti New Yorkissa. Jere Uronen ja Robin Lod näyttävät aivan kuin kokeneilta pelaajilta jalkapallon huipputasolta, Gislasonin punakortti oli osittain Urosen fiksun pelaamisen ansiota, ja Lod antoi pari keskitystä ja syöttöä, jotka johtaisivat maalille kun Joel Pohjanpalo palaa avaukseen. Myös penkiltä Albin Granlundin vaihto sisään oli ennaltaehkäisevä liike ja toimi heti, ja koko pelin aikana Islannin parhaat pelaajat Gylfi Sigurdsson ja Alfred Finnbogasson olivat yksin, varjostettuina tai heti blokattuina. Ennen ottelua oli selvää kaikille, että vain ylpeys oli vaakalaudalla, pelin jälkeen meillä sitä vielä on.


Islanti (k)

MM -karsintaottelu


Lauantai-iltana Markku Kanervan miehistö kohtaa Islannin Ratina Stadionilla ja lähtee etsimään heidän ensimmäistä kilpailukykyistä voittoa sitten syyskuun 2015, ja ensimmäistä voittoa Tampereella yhdeksään vuoteen (2-0 Israelia vastaan elokuussa 2008). Suomella on vain yksi piste tällä hetkellä MM -karsintalohko I:ssä, ja vain ylpeys on tällä hetkellä vaakalaudalla. Avauspotku tapahtuu klo 19:00.


Joukkue: Robin Lod ja Alex Ring ovat tulikuumassa vieressä seuroissaan ja Sauli Väisäsen Serie A:n alussa on nähty puhdas verkko Laziota vastaan ja 3-2 voitto Udinesea vastaan. Huuhkajien kokeneet pelaajat kuten Kasper Hämäläinen, Kari Arkivuo ja Lukas Hradecky ovat myös aloittaneet kauden hyvillä esityksillä. Perpa Hetemaj ja Tim Sparv ovat myös jälleen kunnossa loukkaantumisten jälkeen. Nuoret Huuhkajat Jasse Tuominen ja Glen Kamara ovat mukana, Glen odottaa hän debyyttiään. Joel Pohjanpalon lihasvamma on vähän huolestuttava. Ylhäällä Huuhkajat ovat aktiivista mutta eivät ihmeellisiä. Teemu Pukin siirtosaaga on ilmeisesti ollut hyökkääjän mielessä, Simon Skrabb on iskenyt pari maalia Svenska Cupenissa ja Europa Liigan karsintapeleissä, Eero Markkanen on pelannut vain 30 minuuttia Dynamo Dresdenillä, Riku Riski on pelannut joka viikonloppu mutta ei ole tehnyt maaleja sitten huhtikuun. Pohjanpalon vamma ja hyökkääjien maalipörssi lähiaikoina aiheuttavat ongelmia Markku Kanervan perinteiselle 4-4-2 -systeemille. On todennäköistä, että Kanerva valitsee viisi miestä keskikentälle, jättäen Pukin yksin ylös. Isoin kysymys on, kuka pelaa Robin Lodin kanssa laidoilla. Juha Pirisellä on mahdollisuus pelata vasemmalla laidalla, Alex Ring on pelannut aiemmin oikealla mutta Isossa Omenassa hän loistaa keskialueella. Kappe Hämäläinen on pelannut melkein joka paikassa tällä kaudella Varsovassa, ja tehnyt pari maalia. Islantilaisia vastaan odottaa 4-5-1 systeemi, kaukolaukaukset ja reilut taistelut.


Vastustajat: Ennen Ratina-ottelua Islanti on poissulkenut jo pari isoa pelaajaa. Kolbein Sigporssonilla (44 ottelua, 22 maalia) on nivelkierukka-vamma, Tromson laitahyökkääjä Aron Sigurdarson (5 maaottelua, 2 maalia) on poissa lihasvamman vuoksi ja Excelsiorin maalivahti Ögmundur Kristinsson on myös ulkona. FC Nurenburgin laitahyökkääjä Rurik Gislasonin osallistuminen on epävarmaa kantapäävamman vuoksi. Hyvin järjestäytyneellä kurinalaisella lähestymistavalla Islanti on fyysisesti iso joukkue. Hyökkäyksissä erikoistilanteet ja pitkät syötöt ovat elintärkeitä. Huuhkajien ykköstehtävä on rajata Evertonin Gylfi Sigurdsson keskikentällä ja toiseksi tarkkailla AEK Athensin Arnor Traustasonia. Hän usein näyttäytyy yksin oikeassa paikassa maalin edessä. Alfred Finnbogason on iso targetti, mutta yksin hänestä ei aiheudu liian isoa uhkaa. Puolustuksessa Islanti voi olla liian iso ja "kokenut" ja sen vuoksi ei ole riittävän nopea. Todennäköisesti puolustuslinja makaa alhaalle mutta linjojen väliin tulee varmasti tilaa ampua. Jos Huuhkajat osaavat katkaista Islannin puolustuksen hyökkäyksiltä, vieraille tulee pitkää iltaa Tammerkosken rannalla.


Edelliset: Viimeisessä ottelussa Reykjavikissa, Islanti teki kaksi maalia lisäajalla ja voitti 3-2 Suomea vastaan.

P-12, V-6, T-2, H-4, TM-19, PM-14


Tuomari: Pavel Kralovec (Tšekki) - Mestareiden Liigan taso, hyvin kokenut dumari vihelsi viime kerran Suomessa kun Partizan Belgrade voitti HJK:n 2-1 ML-karsintaottelussa. Hän ei ole ujo korttien kanssa.


Lähetys: Suora YLE 2, 18:30 (kisastudio), YLE Areena 18:55


Diamond Ring

Finland 1-0 Iceland


On Saturday night Alexander Ring's exquisite free-kick was enough to hand the Huuhkajat their first competitive win in two years. The victory was also Markku Kanerva's first competitive win from his latest stint and the first Finland win in Tampere for more than nine years. The capacity crowd at the Ratina stadium also played their part silencing the travelling Vikings. On the pitch every single player gave their all, frustrating their opponents in a battle which became increasingly ugly and tasty as the clock ticked down.


As expected, Markku Kanerva deployed a 4-5-1, wearing the captain's armband Tim Sparv set up shop just in front of the back four, Eero Markkanen led the line. Iceland set up in a 4-2-3-1 with Everton's Gylfi Sigurdsson enjoying a free role, the full backs ordered to push forward. After a minute's silence in memory of Pertty Alaja, Finland met the whistle on the front foot. A couple of early forays forward were built on a slick, short passing game in the middle of the pitch. On seven minutes Kasper Hämäläinen headed the ball over halfway and Perpa Hetemaj strode towards goal, until midfield bulldog Emil Hallfredsson felled the Serie A man from behind. After a quick discussion Alex Ring stepped up and from all of 30 yards whipped the ball up and over the wall and back down, smashing the underside of the bar before nestling in the net. Partly in disbelief, the crowd took a split-second to react before erupting. The strike left Iceland 'keeper Hannes Halldorsson at full stretch but with no chance of saving.


Iceland responded quickly with a threatening long throw that needed the referees whistle to save a defence that had lost track of Ragnar Sigurdsson, as he popped up under Hradecky's nose at the far post. The game soon settled into a rhythm with plenty of back and forth as Perpa Hetemaj shot wide, when Eeron Markkanen didn't fancy the shot. At the other end Aron Gunnarson tried a volley from the edge of the box that Hradecky could have dropped his hat on. Juhani Ojala limped off on 33 minutes to be replaced by Sauli Väisänen, and the two sides traded speculative shots. Just before halftime Alfred Finnbogason was gifted the ball on the edge of the box after a sloppy pass from Hradecky. With hearts in mouths in the stands, the 'keeper made amends immediately with an unorthodox slide tackle.


In the second half Iceland upped the pressure and began forcing Finland back. The full backs began pressing forwards and soon enough the Huuhkajat looked to be on the ropes. Both Paulus Arajuuri and Tim Sparv needed to throw their bodies on the line in last ditch challenges. Set pieces, long balls and crosses bombarded the Finnish box with nerves fraying in the stands, but Väisänen, Arajuuri, Sparv and Joona Toivio were on top in the aerial battle. On the hour mark Iceland made a double substitution, Molde striker Bjorn Sigurdsson replacing Hallfredsson and winger Rurik Gislason replacing full back Birkir Savarsson. The change however seemed to back fire as soon enough Lod and Ring were able to find space in the middle of the park and re-start the short passing game that allowed the home side to build play. First Juhani Ojala headed a Robin Lod corner past Halldorsson only for Gislason to clear off the line, then Eero Markkanen couldn't sort his feet out when fed by Kasper Hämäläinen on the edge of the six-yard box. Minutes later Gislason would be heading for an early bath. Jere Uronen had quickly figured out his opponents and twice in the space of five minutes had shown him a clean set of heels. Twice Gislason had bundled the Europa League regular to the ground, leaving the Czech referee Pavel Kravolec no choice, two yellow cards for two identical fouls. Finland took advantage of the extra man, Perpa Hetemaj taking pot shots and in one attack feeding three other Huuhkaja who each elected to pass in the box, until feeding Markkanen, who finally struck from outside the box, straight at the 'keeper. Albin Granlund replaced Joona Toivio, who had played well but begun to look shaky against Birkir Bjarnasson down the flank. Gylfi Sigurdsson, who had been handled brilliantly throughout, shot through a crowd, though didn't trouble Hradecky and then Thomas Lam replaced Hetemaj who had been industrious, creative and a constant thorn in Iceland's side. The last chance of the match fell to Markkanen, set away on a counter attack, Eero had only the outrushing 'keeper to beat and chose to lob rather than drive a shot or round Halldorsson who palmed the effort away far too easily. At the final whistle a dejected Iceland team congratulated their opponents as the Ratina went crazy.


We won. It was a full house. It has been a long, long time since Huuhkaja fans have been able to say that, and it is entirely possible those two statements are not unrelated. On the pitch the performance wasn't too different from the Ukraine game. The biggest improvement a lot less of individual errors, though there were many reasons for optimism. In addition to the goal Alex Ring looks to have grown immeasurably in New York. Robin Lod and Jere Uronen have clearly learned from the top level, Gislason's red card was in no small part due to Uronen's smart play and Lod hit passes today that will deliver goals when Jolle returns to the starting line-up. From the bench Albin Granlund was an astute change that was preventative and worked immediately, while Iceland's danger men Gylfi Sigurdsson and Alfred Finnbogasson were isolated, shadowed or blocked at every turn. Before the game it was clear to everyone that Finland had only pride to play for, after the game it is clear, we still have that.


Iceland (h)

World Cup Qualifier


On Saturday evening Markku Kanerva's men face Iceland at the Ratina Stadium looking for their first competitive win since September 2015, and their first win in Tampere in 9 years (a 2-0 win over Israel in August 2008). Finland have only one point so far in qualifying Group I, with only pride left to play for. Kick-off is 19:00.


Squad: Robin Lod and Alex Ring are on-fire for their club sides, while Sauli Väisänen has begun the Serie A season with a clean sheet against Lazio and a 3-2 win over Udinese. The Huuhkaja's experienced players are also on form, with Kasper Hämäläinen, Lukas Hradecky and Kari Arkivuo starting well. Perpa Hetemaj and Tim Sparv have returned from injuries and have minutes under their belts while the squad is polished off with young talent in the form of BATE Borisov's Jasse Tuominen and Dudndee's Glen Kamara, who could potentially debut. The one area of concern for Markku is up top, Joel Pohjanpalo is out injured, Teemu Pukki has been distracted by transfer speculation, Simon Skrabb has played and scored but is yet to do so consistently, Eero Markkanen has played barely 30 minutes while on loan in Dresden ad Riku Riski hasn't socred since April. The combination of injury and lack of form is likely to affect Kanerva's usual 4-4-2 planning. The biggest question is who will play out wide with Robin Lod. Alex Ring is usually shoved out right, but his form in New York suggests he should start in the middle, Kasper Hämäläinen has played in pretty much every position possible in Warsaw and done well, while there is a host of people waiting to see Juha Pirinen start marauding down the left flank. Expect a 4-5-1, shots from distance and tough tackling in what is likely to be an ugly encounter.


Opponents: Before their Ratina arrival Iceland have already lost some big players. Striker Kolbein Sigporsson (44 caps, 22 goals) is out with ligament damage, while promising Tromso winger Aron Sigurdarson (5 caps, 2 goals) and Excelsior 'keeper (14 caps) Ögmundur Kristinsson are also out. FC Nürnberg winger Rurik Gislason is also doubtful with a heel injury. Well organized and disciplined, Iceland are also a physically imposing side. Going forward they are dangerous from set pieces and long ball counter-attacks. Kanerva's number one priority will be to cut off the supply line from Everton's Gylfi Sigurdsson in the middle of the pitch and then ensure that AEK Athens' Arnor Traustason is watched closely, he has a habit of just appearing alone in the right place at the right time in front of goal. Alfred Finnbogason will be the main target for supply, but when isolated he can become ineffectualy, the Huuhkajat must win the second balls. In defence it is possible that Iceland are big and "experienced" to be exploited by pace. Iceland usually defend deep, so there should be ample space for long shots. If the Huuhkajat can disconnect Iceland's attack from defence, it could be a long night of tough choices for the visitors.


Previous: In the reverse encounter in Reykjavik Iceland bagged two injury time goals to steal the win.

P-12, W-6, D-2, L-4, GS-19, GA-14  


Referee: Pavel Kralovec (Czech) - Champs league level, experienced whistler who last appeared on Finnish soild when Partizan Belgade knocked out HJK from the champs league in 2010. He's not shy with the cards.


Broadcast: Live on YLE 2 at 18:30 (for build-up), and YLE Areena 18:55