Kisa Studio F.C. Suomi - Koti - Huuhkajien Uutiset, huuhkajien pelitiedot ja huuhkajien em karsinta ohjelma Huuhkajien Lohko - Suomen jalkapallomaajoukkuen MMK Lohko, Lohko I F.C. Suomi - Koti - Huuhkajien Uutiset, huuhkajien pelitiedot ja huuhkajien em karsinta ohjelma Huuhkajien Ottelut - Suomen jalkapallomaajoukkuen otteluohjelma Huuhkajien OtteluRaporttit Huuhkajien Joukkue - suomen jalkapallomaajoukkuen kokoonpano

Tämä on jalkapalloa

Suomi voittaaEM -karsinnan lohko F:n seitsemännellä ottelukierroksella esiteltiin yleisölle paljon laukauksia, uurastusta ja ponnistuksia mutta hohto ja laatu jäi puuttumaan. Nykyinen Suomen jalkapallo on hieman tämänkaltaista mutta ensimmäistä kertaa vuoden sisään Suomi oli voittajapuolella. Tilastotieteilijät ja asiantuntijat tarkentavat Kreikan pallonhallinnan prosentteja tai määriä vedoista maaliin, tai arvostelevat Suomen pallohallinnan alueita tai Kreikkaa matalampia kohdistettujen syöttöjen tilastoja. Mikään näistä ei kerro että ottelun ainoa selkeä maalintekopaikka saapui Jolle Pohjanpalolle, tai että jalkapallossa ainoa tärkeä tilasto on maalitilasto.


Markku Kanerva asetteli joukkueensa yksinkertaisella suunnitelmalla: kaksi neljän henkilön riviä, Lukas Hradecky edessä aseistettuna pitkillä syötöillä ja kärsivällisyydellä. Odotetusti Kreikka aloitti pelin aggressiivisemmin ja olisi ottanut johdon kolmannella minuutilla. Kyriakos Popadopoulus kiipesi Joona Toivion yli puskemaan José Holebasin korkean syötön maalin ohi. Pari minuuttia myöhemmin Holebas oli uudestaan jakelijana ennen kuin Kostas Fortounis iski salamavedon Hradeckyn maaliin. Bundesligan veskari torjui iskun sormenpäillä.


Aikaisen ylivalta -vaiheen jälkeen Kreikka voitti monta erikoistilannetta mutta kulma- ja vapaa-potkuilta tulleet syötöt oli helposti hoidettavissa eivätkä pitkät vedot harmittaneet Hradeckyä. Kentän toisessa päässä Teemu Pukki ja Kappe Hämäläinen saivat jahdata vain tähteitä. Puoliajan lopulla Huuhkajilla oli paras maalintekopaikka kun Tim Sparv puski Jere Urosen vauhdikkaan kulmapotkun hieman maalin ohi.


Toisella puoliajalla kykenemätön Kappe Hämäläinen otettiin pois ja Berat Sadik korvasi Kappen kun Kanerva toivoi enemmän pallohallintaa vastustajien päädyssä. Kreikkalaiset kuitenkin aloittivat toisen puoliajan samalla tyylillä kuin ensimmäisen puoliajan. Erikoistilanteet saapuivat säännöllisesti kotijoukkueelle ja 47. minuutilla Paulus Arajuuri sai väistämättä keltaisen kortin kun Christos Aravidis harppasi puolustuksen läpi laatikon rajalla. Huuhkajien takalinja käsitteli korkeat syötöt hyvin, apunaan taitavat puolustavat keskikenttämiehet Tim Sparv ja Markus Halsti.


Kreikka alkoi hidastamaan ja Suomi oli tyytyväinen heittämään pitkiä syöttöjä Sadikille ja Pukille. Tunnin jälkeen Teemun bensa loppui, suurimman osan iltaa hän oli ollut juoksemassa umpikujaan ja päin toivottomia yrityksiä. Hänen vaihtomiehen piti odottaa vain 10 minuuttia mahdollisuuden saamiseksi. Joona Toivio toi pallon omalta puolelta ja syötti Alex Ringille. 25 metriä maalista, Ring sivuutti Papadopoulosin sulavasti ja syötti laatikon reunalla olevaalle Berat Sadikille. Sadik otti pallon haltuun mutta Sokratis Papastathopoulos venytteli jalkaansa ja nipisti pallon Sadikilta. Pallo laskeutui Joel Pohjanpalon tielle ja vartioimattomana hän jyräsi pallon yläkulmaan.


Sadik nilkutti viisi minuuttia kunnes Papastathopoulosin taklauksen tehosteet tuntuivat liikaa. Kanerva päätti panna lapun luukulle ja lähetti Sakari Mattilan kentälle viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi. Kreikan vastaus oli ennustettavissa ja tuttavallisesti Suomen laatikon ympärillä kreikkalaiset ohjasivat palloa katsomoon tai pelaajat itse maahan. Kreikan viimeinen rutistus tuli Jere Urosen ajattelemattoman taklauksen jälkeen. Todennäköisesti Hradecky tuskin hikoili toisella puoliajalla ja neljän minuutin yliajan jälkeen pelaajat ja paikan päälle matkustaneet fanit juhlivat reilusti.   


Kolmella pisteellä Suomi nousee Lohko F:ssä neljännelle sijalle, Färsaarten yläpuolelle, ja kutsuvat Färsaarelaiset Olympiastadionille maanantaina. Ei esteettisesti miellyttävää, ei taktisesti nerokasta, ei laadullisesti huippua mutta voittaminen on kuitenkin hauskaa. Voitto oli myös hyvä oppitunti entiselle ja tuleville päävalmentajille. Kaikki tilastotiedot, taktiikat ja mielipiteet ovat tärkeitä jalkapallossa mutta loppujen lopuksi peli kuuluu armottomille.Huuhkajien avaus Kreikkaa vastaan

Peli alkaa 21:45

Kreikka (v)

Otteluennakko


EM -karsinnan seitsemäs ottelukierros heittää lohkon kaksi huonointa joukkuetta yhteen. Iltapeli Karaiskakis Stadionilla aurinkoisessa satamakaupunki Piraeuksessa molemmat valmentajat etsivät ensimmäistä voittoa.


Joukkue: Markku Kanervan toista alkua Suomen maajoukkueen valmentajana ovat haitanneet avainpelaajien vammat. Roman Eremenko, Rasmus Schüller ja Robin Lod ovat sairashuoneella ja Niklas Moisanderin toipuminen ei ole tapahtunut ajoissa. Berat Sadik palaa joukkueeseen Mixun pudottuaan Mixun viimeisestä joukkueesta.  Ville Jalasto liittyy ryhmään loistavien esityksien jälkeen, joissa hän on auttanut Stabaekin toiselle sijalle Norjan pääsarjassa. Perpa Hetemaj ja Tim Sparv saavat pelikiellot jos ottavat keltaiset kortit Kreikan ottelussa.


Kreikkalaiset: Monipuolista talismaania Vasilis Torosidisia ei valittu tähän otteluun pelikiellon vuoksi. Robin Lodin vauhdikas seuratoveri Sotiris Ninis on poissa kinnerjänteen vamman vuoksi. Kreikan joukkueessa on vain kaksi hyökkääjää ja Benfican targetti Kostas Mitroglou todennäköisesti aloittaa pelin yksin etulinjassa. Hänen takanaan Udinesen Panagiotis Kone ja vasen laituri Nikos Karelis, joka teki maalin Olympiastadionilla lokakuussa, ovat suurimmaksi vaaraksi.


Kreikkalaiset eivät ole voittaneet sitten kesäkuun 2014. Claudio Ranieri on tullut ja mennyt valmentajana ja uusi luotsi Sergio Markarián on aloittanut nollapelillä Unkarissa ja 2-1 tappiolla Färsaarilla. Karsinnan peleissä Kreikka on toistuvasti turhautunut nopeita ja leveitä hyökkäyksiä vastaan, valiten asettaa puolustuksen oman laatikon sisään. Jos Kanerva päättä jatkaa Mixun joulukuusen kapealla taktiikalla on mahdollista että tulos retuuttaa Suomea historian huonoimmalle FIFA Rankings sijalle. Jos Riku Riskin ja Teemu Pukin nopeutta ja temppuja voidaan soveltaa laajoille alueille, Huuhkajat lentäisivät Atticasta kolme pistettä kynsissään.


Edelliset:

16.10.66, H 2-1 (v), Mäkipää

10.05.67, T 1-1 (k), Peltonen

24.05.78, V, 3-0 (k), Ismail (2), Nieminen

11.10.78, H 8-1 (v), Heiskanen

09.10.91, T 1-1 (k), Ukkonen

30.10.91, H 2-0 (v)

12.10.94, H 4-0 (v)

11.06.95, V, 2-1 (k), Litmanen, Hjelm

03.02.99, H 2-1 (n), Kaijasilta

07.10.00, H 1-0 (v)

05.09.01, V, 5-1 (k), Forssell (2), Rihilahti, Kolkka, Litmanen

06.02.08, H 2-1 (n), Litmanen

11.10.14, T 1-1 (k), Hurme


Tuomari: Serhiy Boiko (UKR)

Lähetys: YLE 2, YLE Areena and YLE Puhe


Lohko F:

Unkari - Romania

Kreikka - Suomi

Färsaaret - P. IrlantiReseptit Romalle ja Rasmukselle

Loukkaantumiset


Palloliitto ilmoitti maanantaina että pari Huuhkajaa on joutunut lähtemään Suomen maajoukkueesta pois vammojen vuoksi. Rasmus Schüllerin luu murskautui nilkassa ja on arviolta  kuusi viikkoa sivussa. Roman Eremenko jää pois  nivusvamman vuoksi ja vaikka hän missaa maaottelut, hän luultavasti palaa TsSKAn seuraavaan liigaotteluun kahden viikon päästä.


Heidän tilalleen tulee tuttu Huuhkajapari Sakari Mattila ja Joni Kauko. Mattila on ollut Englannissa heinäkuusta lähtien mutta on pelannut vain 7 minuuttia täällä kaudella Fulhamin riveissä. Hänen ainoa ottelunsa oli Englannin Liiga Cupissa, Wycombe Wanderersia vastaan. Kauko myös siirtyi uuteen seuraan tänä kesänä ja hän on pelannut jokaisessa pelissä Energie Kottbuksen alkukaudella. Kuudesta ottelusta Joni on ottanut kolme keltaista korttia ja kaksi voittoa.For he’s a ’Jolle’ good fellow

Finland win


Finland’s seventh game of Euro 2016 qualification group F finally saw a team set up to deal with both the game conditions and their opponents, that utilized the strengths of the players selected to deliver the best possible result. Commentators and statisticians will point to how our opponents dominated possession and the number of shots on goal and point to the ‘facts’ that Finland had an inferior pass-completion rate and held possession predominantly in their own half. None of that however will belie the fact the only meaningful chance of the game fell to Joel “Jolle” Pohjanpalo and that the only thing that matters in football is that you take your chances.


Markku Kanerva’s approach to his third game in charge of the national team (though the first since 2011) was simple: two banks of four protecting Lukas Hradecky’s goal with Teemu Pukki and Kasper Hämäläinen responsible for creating their own opportunities at the other end. Predictably, the Greeks started the game, played in 30 degree heat and 50% humidity, the more aggressive and after only 3 minutes could have taken the lead as Kyriakos Papadopolous headed just wide after mounting Joona Toivio to meet José Holebas‘s cross. Minutes later Kostas Fortounis flashed a shot across goal, after Perparim Hetemaj had been controversially dispossessed, only for Lukas Hradecky to fingertip the shot wide.


From then on the Greek’s seemed content with winning set pieces and shooting from distance though Lukas Hradecky was not seriously tested for the remainder of the first half. At the other end, Kasper Hämäläinen and Teemu Pukki had little to feed on, while Kappe failed on several occasions to link breaks out of defence to attacks. When eventually Finland got the ball into wide areas, they found the Greek defence slow to react and had Tim Sparv controlled his 43rd minute header, from Jere Urnonen’s whipped corner a little better, could have given Finland the lead.


In the second half the ineffectual Hämäläinen made way for Berat Sadik as Markku Kanerva made a change he hoped would allow Finland to keep the ball in the oppositions half more consistently. His hopes however were not immediately fulfilled as the Greeks began the second half as they had the first, winning set pieces in and around the Finnish box. Paulus Arajuuri, who had looked solid throughout the night, took a necessary yellow card after a stray Perpa Hetemaj pass allowed Christos Aravidis to steal a yard on the edge of the box. The free kick and several other crosses were dealt with by an imposing Huuhkaja back line, ably assisted by Sparv and Halsti from defensive midfield.


Greece continued to play in the final third, with Finland for their part happy to send the ball long to Sadik and Pukki as their outlet. As the game wore on though Teemu eventually ran out of fuel and was substituted on 67 minutes, having spent most of the game chasing lost causes and running down blind alleys. His replacement, Joel Pohjanpalo would wait less than 10 minutes to get his chance. Joona Toivio brought the play forward from his own half and fed Alex Ring who, twenty five yards from goal, produced a moment of true quality by sidestepping Papadopoulus and feeding Berat Sadik just inside the box. Sadik took a touch and though Sokratis Papastathopoulos stretched to dispossess Sadik the ball fell to Joel Pohjanpalo who onside and unmarked smashed the ball into the top left hand corner of the goal.


After five minutes of hobbling Sadik finally succumbed to the effects of Papastathopoulos’s challenge and was replaced by Sakari Mattila, as Kannerva decided to shut up shop. Although Greece continued to win free kicks, Jere Uronen being particularly naïve in the 90th minute for crossing Kone, Finland were more than capable of handling the challenge into the four minutes of stoppage time. As the final whistle blew players and the 500 or so traveling fans, who had been boisterous all night, celebrated wildly, relishing the reward of a hard night’s work.


While perhaps not aesthetically pleasing, the win, which takes Finland back above the Faroe Islands to 4th in Group F, underlines one of the fundamental misunderstandings of the campaign that preceded it. For all the statistics, tactics and opinions the beautiful game belongs to the ruthless.

Huuhkaja Line-Up against Greece

Game On


Kick Off: 21:45


Line-Up:

1 Lukas Hradecky

18 Jere Uronen

2 Paulus Arajuuri

4 Joona Toivio

13 Kari Arkivuo

19 Alex Ring

14 Tim Sparv

15 Markus Halsti

8 Perparim Hetemaj

21 Kasper Hämäläinen

10 Teemu Pukki


Substitutes:

Niki Mäenpää

Ville Jalasto

Jukka Raitala

Valtteri Moren

Thomas Lam

Joni Kauko

Sakari Mattila

Riku Riski

Berat Sadik

Joel Pohjanpalo

Jesse Joronen


Greece (a)

Preview


Game 7 of Euro Qualifying Group F pitches the bottom two sides against each other in an evening kick off at the Georgios Karaiskakis Stadium in the sun drenched port town of Piraeus with both manager’s searching for their first win.


The Squad: Markku Kanerva’s second caretaker stint in charge of Finland has been rocked by substantial injuries. Roman Eremenko, Rasmus Schüller and Robin Lod all miss out due to injury while Niklas Moisander has not recovered in time to make the cut. Berat Sadik returns to the fold after being let down by Mixu Paatelainen’s previous squad, while Ville Jalasto’s arrival is on the back of an impressive season in the Norwegian top flight with Stabaek. With the Faroe Islands visiting the Olympiastadion on Monday both Perpa Hetemaj and Tim Sparv are one yellow card away from suspension.


The Greeks: Versatile talisman, Vasilis Torosidis of Roma, is suspended while Robin Lod’s pacey team mate Sotiris Ninis will also miss out with a hamstring injury. The Greek squad contains only two forwards and Benfica target man Kostas Mitroglou will likely lead the line alone. Behind him Udinese’s Panagiotis Kone and left-sided forward Nikos Karelis, who scored in the reverse fixture, will pose the most threat.


Greece have not won since June 2014. In the time since Claudio Ranieri has come and gone and new coach Sergio Markarián has begun his stewardship with a 0-0 draw away in Hungary and 2-1 defeat away to the Faroe Islands. During qualifying the Greeks have consistently struggled against pace and width, opting to defend deep and in numbers. If Kanerva continues any form of Mixu Paatelainen’s narrow Christmas tree Finland could be looking at a result that would guarantee their worst FIFA rankings position ever. If, however, the pace and trickery of Riku Riski and Teemu Pukki can be applied in wide areas then there is no reason the Huuhkajat can’t fly out of Attica with all three points.


Previous:

Oct ’66, Lost 2-1 (a), Mäkipää

May ’67, Drew 1-1 (h), Peltonen

May ’78, Won 3-0 (h), Ismail (2), Nieminen

Oct ’78, Lost 8-1 (a), Heiskanen

Oct ’91, Drew 1-1 (h), Ukkonen

Oct ’91, Lost 2-0 (a)

Oct ’94, Lost 4-0 (a)

Jun ’95, Won 2-1 (h), Litmanen, Hjelm

Feb ’99, Lost 2-1 (n), Kaijasilta

Oct ’00, Lost 1-0 (a)

Sep ’01, Won 5-1 (h), Forssell (2), Rihilahti, Kolkka, Litmanen

Feb ’08, Lost 2-1 (n), Litmanen

Oct ’14, Drew 1-1 (h), Hurme


Ref: Serhiy Boiko (UKR)

Broadcast: Live on YLE 2, YLE Areena and YLE Puhe


Group F:

Hungary - Romania (21:45)

Greece - Finland (21:45)

Faroe Islands - N. Ireland (21:45)


R 'n' R for R 'n' R

Huuhkajat injured


Failing to recover from the latest round of club fixtures two Huuhkaja midfielders have dropped out of the squad to face Greece and the Faroe Islands. Rasmus Schüller is expected to be out for around 6 weeks with a broken bone in his ankle while Roman Eremenko will miss Finland's games with a groin strain, though will be unlikely to miss CSKA's next match.


In their place Sakkari Mattila and Joni Kauko will join the squad. Mattila has played 7 minutes of football for Fulham since transferring in July from Aalesund, those were the final minutes of Fulham's 1-0 League Cup win over Wycombe Wanderers. Joni Kauko also found a new club this summer though has played in all six of Energie Cottbus's league games this season picking up three yellow cards and two wins.Huuhkajien Rankings - Suomen jalkapallo maajoukkuen FIFA rankings, nykyinen ja historialisen