Huuhkajien OtteluRaporttit Huuhkajien Joukkue - suomen jalkapallomaajoukkuen kokoonpano Huuhkajien Rankings - Suomen jalkapallo maajoukkuen FIFA rankings, nykyinen ja historialisen Huuhkajien Ottelut - Suomen jalkapallomaajoukkuen otteluohjelma Kosovo 0-1 Finland F.C. Suomi - Koti - Huuhkajien Uutiset, huuhkajien pelitiedot ja huuhkajien em karsinta ohjelma F.C. Suomi - Koti - Huuhkajien Uutiset, huuhkajien pelitiedot ja huuhkajien em karsinta ohjelma

Luurangon miehistö

Kosovo 0-1 Suomi

Tiistai-iltana Huuhkajat ottivat toisen peräkkäisen voiton neljän päivän sisällä. Markku Kanervan joukkueesta oli katkennut paljon luita Islannin taistelun jälkeen mutta uupuneet vastustajat eivät harmistuneet ja luurangon miehistö pysyi kovana.


Markku Kanerva teki kuusi vaihtoa lauantain avauksesta ja päätyi 4-4-2 systeemiin. Fredrik Jensen ja Teemu Pukki pelasivat ylhäällä, Thomas Lam otti keskikentän paikan Tim Sparvin rinnalla, Sauli Väisänen aloitti keskipakkina ja puolustuslinjan laidoille tulivat Albin Granlund ja Kari Arkivuo. Kosovo aloitti 4-2-3-1 -systeemillä ja kuumassa kosteudessa ottelu alkoi hitaasti. Molemmat joukkueet tunnustelivat toisia alkuvaiheessa jossa keskitykset eivät löytäneet tovereita ja vedot lensivät molempien maalien ohi harmittomasti.


Ensimmäinen maalintekopaikka saapui Robin Lodille joka ampui alakulmaan noin 7 metristä. Lod oli keksinyt pallon ensin Teemu Pukille, joka syötti Fredrik Jensenille, joka toimitti pallon Panathinaikoksen miehelle. Kosovon veskari Samir Ujkani torjui hyvin. Kentän toisella puolella Valon Berisha ohitti Albin Granlundin ja keskitti mainiosti, mutta Atdhe Nuhiu potki ilmaa kun hän oli vapaana boksin keskellä. 25. minuutilla Granlund tuli pelastajaksi ja iski hienon ristisyötön laatikkoon, Thomas Lam puski pallon Ujkanin ohi ja verkkoon mutta Lam oli paitsiossa ja vihellys tuli.


Kun ensimmäinen puoliaika kulki, kotijoukkue tukeutui enemmän pitkäsyötöillä antaen Arajuurelle ja Väisäselle vähän enemmän puskuharjoitusta mutta ei paljon muuta. Bernard Berisha, Robin Lod ja kiireinen Granlund saivat kaikki keltaiset kortit keskiviivan alueella ja puoliaika saapui ilman huomionarvoisia tapahtumia.


Toinen puoliaika jatkui samalla tavalla, huonoja taklauksia keskialueella ja pitkiä syöttöjä. Kun Fredrik Jensen yritti kuljettaa palloa eteenpäin, Valon Berisha lopetti hänen iltansa aikaisesti vakavalla virheellä. Simon Skrabb korvasi Jensenin paikkaa. Juuri ennen kun tunti oli kulunut, Kosovo iski ensimmäisen ponnistuksen maalin kohdalle. Milot Raschica löysi tilaa Huuhkajien vasemmalla laidalla ja keskitti voimakkaasti Valon Berishalle, Kosovon laadukkaimmalle pelaajalle joka reagoi nopeasti ja puski yläkulmaan mutta Lukas Hradeckyn äkki-torjunta vastasi haasteeseen. Hradecky torjui taas hetkiä myöhemmin, Nuhiun puskilta, seuraavasta kulmapotkusta, mutta tuomari pysäytti pelin pienen väittelyn jälkeen.


Kuten ensimmäisellä puoliajalla pelaajat väsähtivät, erityisesti kotijoukkueessa joka taas heitti pitkiä syöttöjä. Juha Pirinen korvasi Kari Arkivuon ja Kosovon laitamiehet vaihdettiin pois mutta kova pelityyli ei muuttunut. Simon Skrabb otti keskipakin kyynärpään päähänsä ja palasi kentälle siteiden kanssa. 83 minuutilla Robin Lod heitti sisään laidoille ja Teemu Pukki kuljeskeli Amir Rrahramin ja Enis Alushin ohi boksiin. Pukki nosti pallon keskelle ja pieni kimmahdus tuli Alushista, Kappe Hämäläinen puski alakulmaan, Ujkani torjui ja Pukki oli oikeassa paikassa ja nappasi pallon kotiin kahdesta metristä. Helpompaa viimeistelyä ei ole. Minuuttia myöhemmin vastahyökkäyksellä Pukki, Lod ja Skrabb tekivät hienoa yhteistyötä vasemmalla laidalla, mutta Teemu Pukki ei nähnyt että Kasper Hämäläinen oli täysin vapaana oikealla laidalla ja syötön sijaan hän ampui suoraan keskipakin jalkoihin. Kosovo yritti 96 minuutiin asti ja viimeinen maalintekopaikka saapui juuri ennen vihellystä. Valon Berisha keskitti takatolpalle ja vaihtomies Vedat Muriki iski heti mutta pallo lensi maalin ohi ja Markku Kanerva sai toisen peräkkäisen voiton.


Ajottain tämä peli oli rumaa. Huuhkajien oli kuitenkin pakko luottaa kokemattomampiin pelaajiin. Albin Granlund kasvoi peliin ja oli tosi positiivinen, Juha Pirinen myös antoi Huuhkajille energiaa ja hieman enemmän leveyttä. Jensen oli hyvä mutta epäonnekas mutta hänen korvaajansa Skrabb aiheutti ongelmia vastustajille. Kosovon joukkueessa oli selkeitä taktisia sekä valmistautumisen ongelmia mutta pelaajat työskentelivät kovasti ja olivat aina taisteluhalukkaita. Huuhkajat ovat vähän kaivaneet perustuksia: kovaa työtä joka alueella, hyvää organisointia ja rauhallista asentoa... ehkä Albaniassa on se "nollapiste" johon meidän piti palata Hans Backen pimeän aikakauden jälkeen... ehkä tällä luurangon miehistöllä olemme vaeltamassa valon lähteelle.


Kosovo (v)

MM -karsintaottelu

 

Tiistai-iltana Markku Kanervan miehistö matkustaa Shköderin Stadiumi Loro Borici:lle Albaniaan vastatakseen Kosovon. Kosovo on ansainnut tähän mennessä vain yhden pisteen, jonka tuli Turusta 1-1 tasapelistä Suomea vastaan. Hyvän voiton jälkeen Huuhkajat ovat tehneet pari muutosta. Kotijoukkueen itsevarmuus on korkealla ja ensimmäinen maajoukkuevalmentaja Albert Bunjaki on ilmoittanut, että hän aikoo lähteä työstä heti kun ensimmäinen kilpailukykyinen voitto on saavutettu. Avauspotku tapahtuu klo 21:45.

 

Joukkue: Juhani Ojala, Perparim Hetemaj ja Joona Toivio loukkaantuivat Islantia vastaan ja Jere Uronen on pelikiellossa kun varoitustili täyttyi. Kari Arkivuo on nyt valmis osallistumaan ja Kanerva on kutsunut SJK:n keskipakin Dani Hatakan. Hatakka korvasi Ojalan paikkaa Veikkausliigassa, kun Ojala lähti Allsvenskaniin. Lauantain vaihtomiehet Sauli Väisänen ja Albin Granlund todennäköisesti astuvat avaukseen, Perpa Hetemajin paikka vasempana laitalinkkinä on auki, Hämäläinen voi siirtyä siihen ja Thomas Lam voisi ottaa keskikentän paikan. Ylhäällä Eero Markkanen oli tuhlaileva maalin edessä mutta antoi Huuhkajille fyysisen taistelijan molemmissa bokseissa. 4-5-1 systeemi toimi hyvin lauantaina ja myös sopii vierasjoukkueelle pohjois Albaniassa. Kosovoa ei pidä aliarvioida ja Kanervalla on piirustuksia tähän tehtävään. Kaksi vuotta sitten Kanerva astui päävalmentajan rooliin ja palasi kuumasta Ateenasta 1-0 voitto Kreikkaa vastaan takataskussaan. Tasaisilla vastahyökkäyksillä taktiikka voisi tuoda pisteitä taas.  

 

Vastustajat: Zagrebissa sunnuntaina Kroatian piti työskennellä kovasti voittaakseen ottelun Kosovoa vastaan. Ottelun jälkeen Kroatian päävalmentaja Ante Cacic sanoi Kosovosta "hyvin järjestänyt joukkue, kova haastaja jolla on lahjakkaita pelaajia." Lausanne-Sportin laitalinkki Benjamin Kololli on huonossa kunnossa Kroatian -ottelun jälkeen eikä todennäköisesti osallistu. Melbourne Victory:n hyökkääjä Besart Berisha, Grasshoppersin keskipakki Alban Pnishi ja Ipswich Townin laitahyökkääjä Bersant Celina ovat kaikki poissa joukkueesta loukkaantumisten vuoksi. Päävalmentaja Bunjaki on antanut lisää motivaatiota hänen lähtöuutisellaan ja kapteeni Samir Ujkani on sanonut, että Suomi oli kosovolaisille "kuin finaali". Kentällä Kosovo pelaa myös 4-5-1, keskikentällä R.B. Salzburgin Valon Berishan olkapäillä on maansa toivo erityisesti kun Kololli ja Celina ovat poissa. Takalinjassa Dinamo Zagrebin Amir Rrahmani ja Bajram Jashanica ovat rakentaneet kumppanuutta yhteispelissä, mutta jos Kosovo marssii eteenpäin, takalinja voi olla alttiina. Ylhäällä Kosovo on kokeillut montaa eri hyökkääjää mutta ketään ei ole naulattu roolin kiinni, tämä rooli voi olla Kalmarin Erton Fejzullahun vuori. On selvä että Kosovon valmentajat ja yleisö näkevät tämän pelin mahdollisuutena tehdä historiaa, Huuhkajien on pakko olla valmiina.

 

Edelliset: 1-1 tasapeli on ainoa ottelua aiemmin, siitä lähtien Kosovo on hävinnyt kuusi ottelua tehnyt kaksi maalia ja antanut 18.

 

P-1, V-0, T-1, H-0, TM-1, PM-1

 

Tuomari: Manuel Schüttengruber (Itävalta) - Oli tuomari vuonna 2012 kun Perpa Hetemaj teki viimehetken maalin ja Suomi voitti 3-2 Turkkia vastaan. Silloin hän antoi pelin hengittää, kun osasi. Hänen viimeisessä 50 ottelussa hän on antanut 7 punakorttia.

 

Lähetys: Suora YLE 1:lla, 21:30 (kisastudio) ja YLE Areenalla 21:40


Skeleton Crew

Kosovo 0-1 Finland


On Tuesday night the Huuhkajat took their second consecutive win in four days. Markku Kanerva's squad, cut to the bone after injuries in the Iceland encounter, managed to keep their visibly drained opponents at bay.


Markku Kanerva made six changes from the side that started against Iceland and reverted to a 4-4-2. Fredrik Jensen and Teemu Pukki led the line, Thomas Lam took to centre midfield alongside captain Tim Sparv. Sauli Väisänen started at centre back and either side Kari Arkivuo and Albin Granlund came in. Kosovo started with a 4-2-3-1 system and in hot and humid conditions the game started slowly. With both sides feeling the other out, the game opened with misguided crosses and harmless pot shots from distance.


The first real chance of the game fell to Robin Lod on 20 minutes as he shot at the bottom corner from 7 yards. He had initially crossed toward Pukki, who dallied eventually feeding Jensen who returned the ball to Lod who's shot was well saved by Samir Ujkani. At the other end moments later Valon Berisha sped past Albin Granlund a crossed perfectly but target man Atdhe Nuhiu miskicked when free around the penalty spot. In the 25th minute Granlund turned provider and lifted a beautiful diagonal ball into the box where Thomas Lam nodded over Ujkani and into the net, though as he did he was about a metre offside and the referee blew up.


Chances were few and far between and as the first half wore on the home team began to rely more and more on long balls, which predominantly resulted in heading practice for Paulus Arajuuri and Sauli Väisänen. Bernard Berisha, Robin Lod and the ever-busy Granlund were all booked as the game became niggly and half time approached without incident.


The game continued in the same vein after the break, bad tackled in the middle long balls from wide areas. Fredrik Jensen tried to add a bit of quality by dribbling but Valon Berisha ended his game early with terrible foul from behind on 50 minutes. Simon Skrabb replaced the injured Jensen Valon Berisha began threatening in other ways. Just before the hour he flashed a header to Lukas Hradecky's near post that drew a reflex-save from Hradecky, Milot Raschica the provider. From the resulting corner Nuhiu rose at the bag post and Hradecky saved again, though after he parried the ref whistled up for some pushing and shoving in the "mixer".


As with the first half the players began to tire, the home side seemed especially drained, having had a day less to prepare, and once again began punting the ball forward aimlessly. Juha Pirinen replaced Kari Arkivuo, Kosovo replaced both their wide men, but little changed in their approach, Simon Skrabb also targeted taking an elbow to the head, that required bandages. From an 83rd minute throw in Robin Lod sent Teemu Pukki away down the flank. Teemu took on Amir Rrahrami and Enis Alushi before heading for the byline and dinking in a cross that dlightly deflected off Alushi. Kasper Hämäläinen reacted well and headed back across goal, Ujkani parried and Pukki was on hand to tap in from all of two yards. Minutes later Pukki, Lod and Skrabb conbined in a counter attack down the left and could have doubled their lead had Pukki seen Kasper Hämäläinen free on the far side. Instead he shot into the defenders legs and the chance went begging. Kosovo kept running until the 96th minute and the last kick of the game was a Vedat Muriki volley, following a lovely Berisha cross, that fizzed over Hradecky's crossbar.


At times, the game was plain ugly. Markku Kanerva had needed to put his faith in some pretty inexperienced players in an inhospitable atmosphere and they did the job. Albin Granlund grew into the game and was very positive, Juha Pirinen also gave something on the left flank. Jenen and his replacement Skrabb also caused problems for their opponents. In addition to fatigue, it was clear the Kosovo side also had issues with tactics and preparation, but as an opponent they were dogged and combative. To get the win the Huuhkajat needed to dig down to their foundations: a strong work ethic from each player, good organization, patient approach. Without getting carried away, perhaps Albania's fifth largest city is the "zero" we needed to return to after the dark ages of Hans Backe. We hope that with this skeleton crew we have somehow navigated back toward the light.


Kosovo (a)

World Cup Qualifier


On Tuesday night Finland Markku Kanerva's men run out in Albania's fifth largest city Shkodër, in the Loro Borici stadium to face Kosovo. The Kosovons, still waiting for their stadium to meet UEFA requirements, have only garnered one point from Group I, which they took from Turku a year ago. After a good win the Huuhkajat have a raft of enforced changes, the home team have grown in competence and will be spurred on that coach Albert Bunjaki is ready to leave his post after he finds his nations first competitive win. Kick-off is 21:45.


Squad: Juhani Ojala, Joona Toivio and Perpa Hetemaj all picked up injuries against Iceland and won't travel, Jere Uronen picked up a suspension following his booking. Kari Arkivuo is now fully fit and Kanerva has called up SJK centre back Dani Hatakka, who has replaced Ojala at club level, after Ojala left to the Allsvenskan. Saturday night's subs Sauli Väisänen and Albin Granlund are likely to step into the starting line-up, while Perpa Hetemaj's spot on the left is open. Kanerva has shown that he's a fan of Thomas Lam, so it's possible Kappe Hämäläinen will be shifted out left to make way for Lam. Up top Eero Markkanen was profligate in front of goal, but did offer a physical presence in both boxes. The 4-5-1 worked well on Saturday and is pretty suitable for an away trip to UEFA's newest member. Kosovo should not be underestimated, though Kanerva has the blueprints for the task at hand. Two years ago Kanerva took over from Mixu and brought back a much needed 1-0 from a hostile and humid Athens. A poised counter-attacking approach could once again deliver the goods.


Opponents: In Zagreb on Sunday Croatia needed to work incredibly hard to overcome a stubborn Kosovo side. After the game head coach Ante Cacic said of Kosovo "they are a well-organized side, tough opponents and have talented players." Lausanne Sport's wide man Benjamin Kololli looks like he won't recover after knock against the Croats while Melbourne Victory forward Besart Berisha, Grasshoppers centre back Alban Pnishi and Ipswich Town winger Bersant Celina will all miss out. Head coach Bujnaki has offered additional motivation with his dramatic news inspiring captain Samir Ujkani to state pre-match that the Finland game would be like a "Cup Final" for the Kosovans. On the pitch Kosovo will also deploy a 4-5-1, with R.B. Salzburg's midfield maestro Valon Berisha carrying the weight of his nation's expectations, particularly now that Kololli and Celina wont feature. At the back, Dinamo Zagreb's Amir Rrahmani and Bajram Jaschnica have made a good partnership at centre-back, but if Kosovo plan on marching forward it is possible they will be left exposed. Up top Kosovo have tried a number of options to lead the line, though no one has nailed the role down, by our count it's Erton Fejzullahu's turn to try. It is clear, in the stands and in the dugout Kosovo are looking at this game as their chance to make history, the Huuhkajat need to be up to the challenge.


Previous: A 1-1 draw is the only previous encounter between the sides, since then Kosovo have lost 6 scoring two, conceding eighteen.


P-1, W-0, D-1, L-0, GS-1, GA-1


Referee: Manuel Schüttengruber (Austria) - Last officiated over a Finland game in 2012 when Perpa Hetemaj bundled in a 90th minute winner as Finland beat Turkey 3-2. In that game, he seemed to let play flow when possible, in his last 50 games in changed he's dished out 7 reds.


Broadcast: Live on Yle 1 at 21:30 (for build-up) and YLE Areena at 21:40.