Tuttu taktiikka

Italia 2-0 Suomi


Hans Backelle ja Suomen jalkapallomaajoukkueelle annettiin kova oppitunti maanantaina kun Italia muistutti Huuhkajia minkälaista pelaaminen on jalkapallon pääpöydässä. Perpa Heremaj´n tarpeeton taklaus kaatoi Antonio Candrevan antaen italialaisille rangaistuspotkun ja avausmaalin. Daniel De Rossin pusku sinetöi 2-0 voiton mutta maalien välissä ei ollut nähtävissä yhtään mitään Suomen hyökkäyksistä. Taktiikat eivät muuttuneet vaikka lopussa pelaajat eivät vain sopineet Backen systeemiin, Lod ja Eremenko päättivät ottelun hyökkääjinä. Sen vuoksi tappio herätti epämukavia ja tuttuja muistoja.


Juuri ennen avauspotkua Joel Pohjanpalo ontui pois kentältä polvivammansa kanssa. Sen vuoksi Teemu Pukki aloitti hyökkäyksessä Roman Eremenkon rinnalla. Italian päävalmentaja Antonia Conte testasi paria uutta kasvoa kun Simone Zaza ja Ciro Immobile aloittivat pelin ylhäällä ja Salvatore Sirigu tolppien välissä.


Heti alusta Zaza ja Immobile aiheuttivat ongelmia Suomen viiden miehen puolustukselle. Ensimmäiseksi Zaza puski pallon maalin ohi ja hyvän vaihtelevan syöttöpelin jälkeen Immobile pääsi puolustuslinjan taakse mutta ei iskenyt maalille.


Italian avausmaali saapui rangaistuspotkulta. Antonio Candreva oli matkalla ei minnekään kun Perpa Hetemaj potki häntä sääreen. Kosketus oli heikko mutta osui varmasti eikä hollantilaisella tuomarilla ollut vaihtoehtoja ja Candreva iski RP:lta alakulmaan. Italia lisäsi paineita ennen puoliaikaa, Stephan El Shaarawy iski pitkävedon ylärimän yläpuolelle ja Leonardo Bonuccilla oli hieno paikka laatikon sisällä mutta hän ei testannut Lukas Hradeckyä.  


Puoliaikana Robin Lod korvasi Teemu Pukin paikkaa ja lähti kentälle hyökkääjäksi Roman Eremenkon kanssa. Suomi aloitti toisen puoliajan joukkueena, jolla oli kaksi keskikenttämiestä hyökkääjinä. Lod antoi enemmän kuin Pukki, hän toi pallon keskikentältä Italian puolustusalueelle mutta siellä ei ollut koskaan toista Huuhkajaa. Roman Eremenkon peli puolestaan oli turhauttavaa hän jätti hyökkäyshommat saadakseen pallon mutta oli usein yksin pitämässä palloa hallinnassa.


Italia aloitti toisen puoliajan hitaasti mutta loi vielä mahdollisuuksia. Tunnin jälkeen Italian vaihtomiehet tulivat kentälle ja kymmenen minuutin jälkeen Daniel De Rossi löysi pari milliä Halstin ja Arajuuren välistä ja puski pallon alakulmaan. Candrevan keskitys oli millintarkka ja De Rossin liikkuminen oli vaikuttavaa, maali oli täyttä laatua.


Ottelun lopussa Hradecky torjui hyvin kun Zaza veti yksi-vasta-yksi tilanteesta ja Immobile iski 20 metristä tolppien väärälle puolelle. Kun ottelun viimeinen vihellys soi, Suomi ei ollut saanut yhtään laukausta maalia kohti.


Ottelun jälkeen Hans Backe ja pari pelaajaa kantelivat tuomarista, mutta loppujen lopuksi tuomari oli Huuhkajien pienin huolenaihe. Kun 'suunnitelma A' ei toiminut, Backe ja Huuhkajat eivät muuttuneet. Sen sijaan päävalmentaja heitti pelaajat väärille paikoille ja tämä taktiikkaa ja sen tuomat lopputulokset ovat hyvin tuttuja.


Huuhkajat Italiaa vastaanSuomen avaus:

1 Lukas Hradecky

13 Kari Arkivuo

2 Paulus Arajuuri

4 Joona Toivio

15 Markus Halsti

18 Jere Uronen

8 Perparim Hetemaj

14 Tim Sparv (K)

19 Alexander Ring

7 Roman Eremenko

20 Joel Pohjanpalo (pois) - Teemu Pukki

 

Vaihdossa:

12 Niki Mäenpää

3 Ville Jalasto

5 Juhani Ojala

6 Valtteri Moren

9 Tim Väyrynen

10 Teemu Pukki

11 Janne Saksela

16 Thomas Lam

17 Joni Kauko

21 Robin Lod

22 Jukka Raitala

23 Jesse Joronen

Italia (v)

Kansainvälinen maaottelu


Maanantai-iltana Suomen jalkapallomaajoukkue lähtee Perpa Hetemajin työpaikalle, Stadio Marc Antonio Bentegodille, Veronassa, potkimaan palloa klo 21:45 alkaen. Vaikka hän vielä etsii ensimmäistä  voittoaan Suomen ruorissa, Hans Backe olisi tyytyväinen jos pystyy toistamaan sekä esityksen että lopputuloksen torstain 1-1 ottelussa Belgiaa vastaan.


Joukkue: Hans Backella ei ole tuoreita loukkaantumishuolia ennen Italian kohtaamista, Niklas Moisander ja Mika Ojala ovat jo aloittaneet kesälomansa ja puheet Belgian ottelun jälkeen ovat vahvistaneet että Backen 5-3-2 / 5-4-1 systeemi on Suomen suunnitelma A ja B. Robin Lod ei mahtunut peliryhmään Belgiaa vastaan koska hänellä oli Panathinaikosin ottelu keskiviikona (jossa hän teki maalin), hän nyt todennäköisesti saa peliminuutteja Italiaa vastaan. Ville Jalastoa ei olla korvattu joten on myös odottavissa että hän palaa toivuttuaan  pikkuvammasta. Suomen ainoa maalintekijä Backen aikana, Kasper Hämäläinen ei tule pelaamaan ottelussa.. Kappen sijalle tulee jompi kumpi Teemu Pukki tai Joel Pohjanpalo, joilla molemmilla on ollut ikävä kausi maalin edessä. Jukka Raitalan hieno esitys Belgiaa vastaan on antanut Hasselle hänen ensimmäisen päänsäryn valintojen suhteen. Jere Urosesta on tullut Suomen luotettava vasen laitapakki ja hänen tuloksensa Genkissä on ollut mainiota.  Backen systeemissä  on kuitenkin tilaa vain yhdelle. Stadio Marc Antonio Bentegodi on ollut Perpa Hetemajin kotistadion nyt viisi vuotta. Siellä Chievosta on tullut yksi Serie A:n kovimmista joukkueista tiukan  puolustuksen pohjalta. He pelaavat usein ilman palloa nopeilla vastahyökkäyksillä ja turhauttavat vastustajia loput ajasta. Paikka on siis täydellinen sijainti Huuhkajien uuden tyylin perustamiseen.


Italia: Ennen Suomi-ottelua Italia hävisi 4-1 Saksaa vastaan ja voitti 1-0 Skotlantia vastaan. Italian EM 2016 joukkuetta on pilkattu mediassa sen olevan yksi huonoimmista Italian jalkapallohistoriassa. Southamptonin Graziano Pelle on Azzurin ykköshyökkääjä ja hän on jo tuttu Tim Sparville. Sparv käsitteli Pellea kun Midtjylland lähetti Southamptonin ulos Euroopa Liigasta tällä kaudella, ottelussa jossa Tim iski hurjan vedon. Keskikentällä Stephan El Shaarawy, Daniel De Rossi ja Antonio Candreva hallitsevat palloa tarkasti. Puolustuksessa Chiellini, Barzagli ja Bonucci ovat kovia ja hyvin kokeneita mutta pikajuoksussa kankeita. 38 -vuotias Gigi Buffon on vielä yksi maailman parhaita tolppien välissä.


Italian tyyli on rakentaa peliä hellästi, pitäen palloa välttäen riskejä. Italialaisille tämä on viimeinen harjoitus ennen EM -kilpailua mikä saattaa nostaa varovaisuutta. Backen puolesta  nollapeli olisi hyvä lopputulos, voi olla että kaikki saavat jotain ei mistään.


Edelliset: Tämä on Suomen kahdestoista ottelu Italiaa vastaan ja Huuhkajat ja fanit vielä odottavat ensimmäistä voittoa. Suomi on tehnyt vain yksi tasapelin, 0-0 Rooman Stadio Olimpicissa vuonna 1975.


P: 11, V: 0, T: 1, H: 10, TM: 4, PM: 28


Tuomari: Bas Nijhuis (Hollanti)

Lähetys: suoraana ViaSat Sport Finland, ja verkossa ViaPlay:ssa (kisastudio alkaa klo 21:15)


Familiar tactics

Italy 2-0 Finland


Hans Backe and the Finnish national team were handed a tough lesson on Monday night as Italy reminded the Huuhkajat and their faithful, just how hard life is at football’s top table. Perpa Hetemaj’s needless tackle on Antonia Candreva gave the Azzuri a penalty and the opening goal, while Daniel De Rossi’s well-time header sealed the win. Between the goals though Finland offered nothing going forward, finishing the game with Roman Eremenko and Robin Lod playing as forwards. Ending the game with many players deployed in positions they are not used to, in a system they are not suited to, left an uneasy and familiar feeling in the defeat.


Just before kick-off Joel Pohjanpalo limped out of the warm-up with a knee injury. For that reason Teemu Pukki started up front alongside Roman Eremenko. Italy head coach Antonio Conte tried out some new faces as Simone Zaza and Ciro Immobile started up front, Salvatore Sirigu between the sticks.


Right from the off Zaza and Immobile gave Finland’s five man defence problems, first Zaza flashed a header just wide of the post and after a good interchange of passes Immobile broke through but failed to find the target.


Italy’s opening goal arrived from the penalty spot. Antonia Candreva was heading down a blind alley when Perpa Hetemaj stuck out a leg and caught the midfield man in the shin. The touch was light but was obvious, leaving the Dutch referee no chance, Candreva finding the bottom corner shortly after. Italy upped the pressure before half time, as Stephan El Shaarawy hit a shot from distance over the bar and Leonardo Bonucci put his shot wide when well placed.


After half time Robin Lod replaced the ineffective Teemu Pukki, but rather than changing systems, he became the second midfielder up top. Lod offered more than Pukki, effectively bringing the ball from defence into the final third often though he would arrive without the support of his Huuhkaja colleagues. For his part, Roman Eremenko had a frustrating evening, often dropping deep to pick up the ball, and finding himself isolated when in possession.


Italy started the second half slowly while still creating chances. After the hour mark Italy’s substitutes arrived and within 10 miutes Daniel De Rossi found a free inch inside the Finnish box between Markus Halsti and Paulus Arajuuri and headed the ball clinically into the bottom corner. It was a move of real quality, Candreva, the architect hit the perfect cross, De Rossi, timed his run and his header expertly.


As the game drew to a close Lukas Hradecky was called into action saving well from Zaza when left one-on-one and Immobile, a constant headache, smashed a shot just wide from the edge of the box. Finland, failed to muster a single shot on target, and rarely troubled an Italian defence that are currently Serie A champions.


After the game, Hans BAcke and a couple of players complained about the penalty decision but in truth the referee was the least of our worries. When “Plan A” didn’t work Backe and the Huuhkajat did not change or adapt. Instead the head coach decided to stick to his guns and throw players into the wrong positions rather than change, a tactic we are all too familiar with.


Finland line-up vs Italy

Italy (a)

International Friendly


On Monday evening the national team heads out to Perpa Hetemaj’s workplace, Stadio Marc Antonio Bentegodi, Verona for a kick about that get’s going at 21:45 (Filand Time). Although still looking for his first win in charge of the Huuhkajat Hans Backe with a repeat of the result and performance from Thursday’s 1-1 draw in Belgium.


The Squad: Hans Backe has no new injury concerns from the Belgium game, with Niklas Moisander and Mika Ojala already starting their summer vacations. Robin Lod returns to contention, he missed the Belgium game after playing (and scoring) for Panathinaikos, the day before. Ville Jalasto has not been replaced and so could feature after a knock kept him out of the Belgium game. The only goalscorer of the Backe era, Kasper Hämäläinen, will not take part. Leading the line in Kappe’s stead will be either Joel Pohjanpalo or Teemu Pukki, both of which have had a disappointing season in front of goal. Jukka Raitala’s impressive performance aainst Belgium, gives Hasse his first selection headache. Jere Uronen has become Finland’s first choice left back and his adaptation to life in Genk has been impressive. Unfortunately, all the messaging from the Huuhkaja camp is that the 5-3-2 / 5-4-1 system is Backe’s plan A and B, and there’s only one left back spot up for grabs. The Stadio Marc Antonio Bentegodi has been Perpa’s home for the last 5 years. In that time Chievo has become one of Serie A’s toughest away games based on solid defensive performances. Happy to play without the ball, counter-attack quickly and frustrate their opponents, this setting seems to be a fitting place to establish Finland’s new style.


Italy: In preparation for Euro 2016 Italy have been smashed 4-1 by Germany and edged a 1-0 win over Scotland. Their Euro squad has been lambasted in the Italian media as being one of the weakest in history. Suothampton’s Graziano Pelle will lead the line for the Azzuri and he is well known to Tim Sparv. Sparv handled the big Italian when Midtjylland knocked Southampton out of the Europa League, thanks to Sparv’s thunderbolt. In midfield Stephan El Shaarawy, Daniel De Rossi and Antonio Candreva control the ball with care and accuracy. In defence, Chiellini, Barzagli and Bonucci are tough and experienced but can be exploited in a foot race. 38 year old Gig Buffon, is still a phenomenal ’keeper and will wear the captain’s armband.


Italy’s traditional style is possession based, they build the game carefully and accurately, avoiding risks. This is their final preparation game before the Euros, which is likely to enhance their cautious nature. It’s fair to say that Backe would be delighted with a goalless draw, so it’s fair to say everyone could be looking to get something for nothing.


Previous: This will be the 12th meeting between Italy and Finland, and Huuhkajat fans are still waiting for their first win. Finland’s only result in this fixture was a 0-0 draw in Rome back in 1975.


G:11, W:0, D:1, L:10, GS:4, GC:28


Referee: Bas Nijhuis (Netherlands)

Broadcast: Live on ViaSat Sport Finland or online on ViaPlay, with the pre-game starting at 21:15 Finland Time.Italy 2-0 Finland F.C. Suomi - Koti - Huuhkajien Uutiset, huuhkajien pelitiedot ja huuhkajien em karsinta ohjelma F.C. Suomi - Koti - Huuhkajien Uutiset, huuhkajien pelitiedot ja huuhkajien em karsinta ohjelma Huuhkajien OtteluRaporttit Huuhkajien Joukkue - suomen jalkapallomaajoukkuen kokoonpano Kisa Studio Huuhkajien Lohko - Suomen jalkapallomaajoukkuen MMK Lohko, Lohko I Huuhkajien Ottelut - Suomen jalkapallomaajoukkuen otteluohjelma Huuhkajien Rankings - Suomen jalkapallo maajoukkuen FIFA rankings, nykyinen ja historialisen